FB Twitter Akadálymentes Normál oldal
Természetesen fiatal, természetesen kereszténydemokrata
2017. február 22.

A francia politika a diktatúra útjára lépett

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke, Nacsa Lőrinc sajtótájékoztatón bírálta azt a közelmúltban elfogadott francia törvényt, mely akár két év szabadságvesztéssel sújthatja az abortusz megakadályozása céljával működtetett ún. „pro-life” internetes honlapok működtetését.

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség decemberben már beszámolt arról a francia törvénytervezetről, amelyet liberális, baloldali képviselők nyújtottak be. A jogszabály célja, hogy az abortusz megakadályozása céljával működtetett ún. „pro-life” internetes honlapok tevékenységét bűncselekménnyé nyilvánítsák, és működését betiltsák. Az IKSZ szerdán sajtótájékoztató tartott a témában, amelynek apropóját az adta, hogy 2017. február 16-án második olvasatban – a Szenátus javaslatait felülbírálva – a francia Nemzetgyűlés véglegesen elfogadta a javaslatot.

A törvényjavaslat akár két év szabadságvesztéssel, illetve 30 ezer eurós bírsággal is sújtaná a „törvényszegőket” – ismertette a jogszabályban foglalt szankciókat Nacsa Lőrinc, az IKSZ elnöke. A törvény bűncselekménnyé nyilvánítaná a „hamis és torzított információkat” tartalmazó internetes oldalak üzemeltetését, mert ezeknek az oldalaknak az a célja, hogy „tudatosan, hamis információkat felhasználva megtévesszék az abortuszt tervező nőket és lelki nyomást gyakoroljanak rájuk”.

– Ami felháborító, hogy a francia állami internetes oldalak jelenleg is kizárólag abortuszt propagálnak – mint egyetlen megoldást az ő megfogalmazásuk szerint „problémára” – a felvilágosítást kérő nők számára. A francia hivatalos orgánumok nem említik az embrióra vonatkozó emberi jogokat, illetve a „felvilágosító” oldalakon sosem említik a gyermek vagy az embrió, illetve magzat kifejezést – ismertette a franciaországi gyakorlatot Nacsa Lőrinc. Az IKSZ elnöke mindezek alapján úgy véli, Franciaországban megszűnőben van a demokrácia, elkezdték felszámolni a szólás- és véleményszabadságot, a francia kormány, melynek hónapjai vannak hátra, zászlójára tűzte a véleményterrort.

– Mivel kormányozni nem tudtak, a választásokon vesztésre állnak, így egy eszközük maradt. Mára az egész politikai programjuk egy elemből áll: korlátozni azokat, akik nem úgy gondolkoznak, ahogyan ők. Nacsa Lőrinc idézte Laurence Rossignol családügyi minisztert, aki a szenátusi vita során kifejtette, hogy „az abortusz nem szakítja meg senkinknek az életét, a valódi áldozatok a nők”. – Felháborító, demagóg mondatok, botrányos törvény. A világ változik, a liberális terror megfélemlítésére és a kényszeredett politikailag korrektségre egyre többen mondanak nemet, egy süllyedő hajó egyik utolsó próbálkozásai ezek. Ezek a politikusok azok, akik egy csapatban játszanak Gyurcsány Ferenccel, a szocialistákkal. Ha a baloldal újra hatalomhoz jutna, itthon sem remélhetünk mást, elvbarátaik szívesen segítenének nekik Franciaországból, Belgiumból, Luxemburgból, Hollandiából vagy a skandináv államokból – mondta az IKSZ elnöke. Szerinte ki kell mondani, hogy a francia elit szembe megy az európai értékekkel, felszámolja a véleményszabadságot és „a legrosszabb náci, kommunista időket idézi”. – Franciaország a diktatúra útjára lépett – tette hozzá.

– Felkérjük az emberi jogi fundamentalista szervezeteket, mint az Amnesty International vagy a Helsinki Bizottság, hogy szólaljon fel a botrányos korlátozás ellen, ha például minden magyarországi családpolitikai intézkedésnél képesek aggódni – fogalmazott az IKSZ elnöke. Elfogadhatatlannak nevezte, hogy Franciaországban az egész törvénykezési folyamatot álszent módon az emberi jogok, a tolerancia, a liberális értéksemlegesség jegyében, a nők helyzetére, jogaira hivatkozva vitték végig, pedig a teljes megismerés pont a nők érdeke. A francia baloldali, liberális politikusok az abortuszt promotálják, de annak testi és lelki veszélyeire, következményeire, az újszülött örökbeadásának lehetőségére tilos felhívni a figyelmet, és nem lehet krízistanácsadást, lelkisegély-szolgálatot működtetni.

– A francia jobbközép győzelme esetén eltörölné a jogszabályt, de fontos felhívni a figyelmet, hogy a szélsőjobb Nemzeti Front nem valószínű, hogy hozzányúlna a törvényhez. Ne legyenek illúziónk sem itthon, sem külföldön: a szélsőjobbot pár centiméter választja el a szélsőbal nézetektől. Tőlük nem várhatunk semmi jót – tette hozzá az ifjú kereszténydemokraták vezetője.

Nacsa Lőrinc emlékeztetett rá: Magyarországon – a magzat- és családvédő civileknek is köszönhetően – a családbarát intézkedések, a közgondolkodás megváltozása és a kormány családpolitikájának eredményeképpen a 2010-es adatokhoz képest tízezerrel csökkent az abortuszok száma.

– Soros György és az általa gründolt több tucat civil szervezet elégedett lehet. Újabb helyen sikerült egy lépést tenni a családok szétveréséért. Európa-szerte az abortuszt és a korlát nélküli bevándorlást hirdetik, és tucatjával vásároltak meg politikusokat, civileket a céljaik elérése érdekében. Ideje lenne a politikailag korrekt köntösbe bújtatott demokráciaellenes véleményterrort abbahagyni. Ideje lenne felismerni, hogy a többség biztonsága fontosabb a kisebbség vágyainál, hogy a nemzeti szuverenitás fontosabb a multikultinál, és hogy az emberi élet fontosabb az emberi jogoknál – zárta sajtótájékoztatóját az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke.

 

Forrás: kdnp.hu