FB Twitter Akadálymentes Normál oldal
Természetesen fiatal, természetesen kereszténydemokrata
2019. február 8.

Az egyetemes, keresztény értékeket közvetítik

Megalakul a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) ifjúsági szervezete, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) Békés megyében is – jelentette be pénteken a Csabagyöngye Kulturális Központban tartott sajtótájékoztatóján a párt. Az eseményen bemutatkozott Patai Dániel, az IKSZ Békéscsabai Szervezetének elnöke és Köveskúti Simon alelnök is.


A sajtótájékoztatón elsőként Bálint Kornél, a KDNP szellemi alkotóközössége, a Protestáns Műhely Békéscsabai Szervezetének elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd a keresztény és nemzeti értékek ápolásának, terjesztésének fontosságát hangsúlyozta. Hozzátette, dicséretesnek és biztatónak tartja a párt békéscsabai ifjúsági alapszervezetének megalakulását.
Szebellédi Zoltán, a KDNP Békés Megyei Szervezetének elnöke elmondta, a párt életében mindig helye van a fiataloknak, és örömmel tapasztalja a csabai ifjúk lelkesedését, melynek köszönhetően létre jöhetett az új szervezet.
A 26 éves, jogi asszisztens végzettségű és történelem szakos végzős hallgató Patai Dániel bemutatkozásában elmondta, az egyetemes, keresztény értékek közvetítése mellett az ifjúságot érintő problémák feltárását és azokra a gyors válaszadást tekintik elsődleges feladatuknak.
A 20 esztendős, teológiai tanulmányokat folytató Köveskúti Simon pedig azt hangsúlyozta, programok és rendezvények sorozatával készülnek annak érdekében, hogy közelebb vigyék a hitet, a keresztény értékrendet és világnézetet, valamint a kereszténydemokrácia eszmeiségét a fiatalokhoz.

forrás: beol.hu