FB Twitter Akadálymentes Normál oldal
Természetesen fiatal, természetesen kereszténydemokrata
2017. február 13.

Az Igazi Csíki Sör mellé álltak – Bojkottra szólít fel az IKSZ miskolci szervezete

Az Igazi Csíki Sör mellé áll és bojkottra szólít fel az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) miskolci szervezete – jelentette be Váraljai Zoltán, a szövetség országos alelnöke és Hollósy András önkormányzati képvise

– Mi, IKSZ-esek mindig kiálltunk, és ki is fogunk állni a határon túl élő magyar testvéreinkért, jelen esetben a székelyföldi barátainkért, az Igazi Csíki Sör gyártóiért – kezdte a sajtótájékoztatót Váraljai Zoltán.
Az országos alelnök elmondása szerint sajnálattal, és mély felháborodással értesültek arról, hogy a román táblabíróság nemrégiben betiltotta az Igazi Csíki Sör gyártását, és ismételten a Heinekennek kedvezett. A döntésük alapján minden tárgyat, és eszközt meg kell semmisítenie a székelyföldi vállalkozásnak.
A román ítélőszék ezt a döntést annak ellenére hozta meg – mutatott rá Váraljai Zoltán –, hogy december elején, az Európai Márkahivatal az Igazi Csíki Sörnek ítélte a márkát.
– A román bíróság tehát ezzel a diszkriminatív döntésével az Európai Unió döntését is figyelmen kívül hagyta – húzta alá az alelnök. – Ez támadás egy székely vállalkozással szemben, amely felvállalta az identitását, a magyar nyelvet és szimbólumai használatát. Ezzel az igazságtalan döntéssel 140 székelyföldi magyar testvérünk megélhetése forog kockán.
– Hollósy András IKSZ tagunkkal, önkormányzati képviselővel egyértelműen úgy határoztunk, hogy ki kell állnunk a székely sör mellett, és fel kell hívnunk erre a borsodiak, és minden jóérzésű állampolgár figyelmét – zárta szavait az alelnök.
Hollósy András szerint szinte már megszokottá vált az elmúlt években, évtizedekben, hogy a székelyföldi magyarságot támadások érik, gazdasági oldalról is.
– Bojkottot hirdetünk a Heineken cégcsoport romániai és magyarországi termékeire – jelentette be a képviselő. – Ha valaki nem tud eligazodni, hogy mivel támogathatja ezt az ügyet, akkor csak meg kell nézni az italos dobozokat vagy üvegeket, aminek címkéin fel van tüntetve a forgalmazó neve.
– Nem az a célunk a bojkottal, hogy az említett cégcsoport üzleti eredményeit megnyirbáljuk, hanem a székelyföldi magyar közösség értékeinek védelme, a székelyföldi vállalkozások segítése és az erre való figyelemfelhívás – fűzte hozzá.
Hollósy András kiemelte, a székely sör több mint a székelyföldi magyarság szimbóluma; egy összetartó erő, és hozzájárul ahhoz, hogy a székelyföldi nemzettestvéreink identitástudatukat megtarthassák.

Forrás: minap.hu