FB Twitter Akadálymentes Normál oldal
Természetesen fiatal, természetesen kereszténydemokrata
2016. november 23.

Az IKSZ és a MIÉRT kezdeményezi a Kárpát-medencei Fiatal Vállalkozók Kereskedelmi és Iparkamarájának létrehozását

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) és a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) a mai napon rendezi meg a Vállalkozz rá! elnevezésű konferenciát Budapesten a FIVOSZ és a Jövő Uniója Alapítvány szakmai partnerségével.

A találkozóra 40 magyarországi és 40 erdélyi fiatal vállakozó fogadta el a meghívást, hogy kapcsolatokat építhessenek és érdekes, hasznos előadásokat hallgathassanak. Első alkalommal szerveznek ilyen, a határon átívelő kifejezetten fiatal vállalkozóknak szóló fórumot. Nacsa Lőrinc az IKSZ elnöke elmondta, hogy a magyar kormány megteremtette a nemzeti egységet lelki és szellemi területen, most a gazdasági területen a sor. "Erősíteni szeretnénk az üzleti együttműködést Erdély és Magyarország között, hiszen ez a magyarságot és a régiót is erősíti. Olyan sikeres és hiteles vállalkozókat szeretnénk példaként állítani, akik felelősséget vállalnak a közösségért, fiatalokat foglalkoztatnak és a tevékenységükkel tudják bizonyítani, hogy érdemes itt, helyben boldogulni." Nacsa Lőrinc elmondta, hogy a fiatal vállalkozókat is szeretnék képviselni, és ötleteiket, javaslataikat becsatornázni a döntéshozók felé. Kiemelte: a mai találkozón levő fiatal, zömében 35 év alatti vállalkozók összesen 2825 embert foglalkoztatnak és közel 1 milliárd eurós árbevételt produkálnak.
Antal Lóránt a MIÉRT elnöke a következőt mondta köszöntőjében: "2015-ben közös elnökségi ülésünkön az IKSZ-el meghatároztuk, hogy együttműködésünk elsődleges célja a konkrét ifjúsági kezdeményezések kialakításának kell, hogy legyen. Remélem, hogy ez a kezdeményezés egy hosszú távú együttműködés kezdete lesz, hiszen az volt a célunk, hogy valós és eredményes üzleti kapcsolatok alakuljanak ki sikeres fiataljaink között. Intézményes támogatást kell biztosítanunk fiatal vállalkozóiknak, éppen ezért elengedhetetlen, hogy december 11-én az RMDSZ jól szerepeljen, erős politikai szerepe megmaradjon, hiszen erdélyi magyarokként csak így tudunk beleszólni az elkövetkezendő 15-20 évet meghatározó döntésekbe. Ezért kezdeményezzük a Kárpát-medencei Fiatal Vállalkozók Kereskedelmi és Iparkamarájának létrejöttét."
A két elnök bejelentette, hogy a mai esemény folytatásaként kora tavasszal Kolozsváron kerül megrendezésre a következő hasonló találkozó.