FB Twitter Akadálymentes Normál oldal
Természetesen fiatal, természetesen kereszténydemokrata
2017. május 12.

Balogh Gábor – Merre tart a magyar sportpolitika?

2017. január 25-én indult a XII. kerületi IKSZ és KDNP közös rendezvénysorozata, amelynek célja, hogy az év minden hónapjában előadókon keresztül próbálja közelebb hozni a politikát a fiatalokhoz.

A „Tizenkettő találkozás a X!!-ben” negyedik eseménye 2017. május 10-én „Merre tart a magyar sportpolitika?” címmel lett megtartva.
Balogh Gáborral beszélgettünk arról, hogyan válik egy élsportolóból miniszterelnöki tanácsadó. A sportoló szerint, az, aki a versenyzés után tenni szeretne a sport jövőjéért, elkerülhetetlen, hogy valamilyen formában köze legyen a politikához. Ezek után betekintést nyerhettünk azokba a koncepciókba és programokba, amelyek Balogh Gábor nevéhez is fűződnek. Fontosnak tartja az utánpótlás kinevelését, illetve a szabadidősport támogatását.
Az öttusázó hangsúlyozta a mindennapos testnevelés fontosságát, hiszen az egészséges életmód mellett a magyar társadalom ez által (valamint a szabadidősport támogatásával) közelebb érezheti magához a sportot, ugyanis véleménye szerint ennek hiánya lehetett az egyik ok, hogy többen nem szerettek volna olimpiát Magyarországon.
Kitértünk a stadionépítés kérdésére is, a sportoló szerint a labdarúgásnak van még mindig a legnagyobb kultúrája világszerte, úgy gondolja, ha versenyképesek szeretnénk maradni nemzetközi viszonylatban, akkor erre a lépésre mindenképpen szükség van.
A beszélgetés végén a közönség számára is lehetőség nyílt kérdésekre.

Veilandics Franciska