FB Twitter Akadálymentes Normál oldal
Természetesen fiatal, természetesen kereszténydemokrata
2017. március 2.

Bayer Zsolt – Az Y generáció politikai értékrendje

2017. január 25-én indult a XII. kerületi IKSZ és KDNP közös rendezvénysorozata, amelynek célja, hogy az év minden hónapjában előadókon keresztül próbálja közelebb hozni a politikát a fiatalokhoz.

A „Tizenkettő találkozás a XII-ben” második vendége pedig Bayer Zsolt volt „Az Y-generáció politikai értékrendje” címmel.
Az eseményen a fiatalok politikai aktivitásáról is szó esett, Bayer Zsolt szerint nem lehet egyértelmű választ adni a fiatalok inaktivitására. Egyesek szerint lustaság és érdektelenség, mások szerint a lázadás, forrófejűség jellemző erre a nemzedékre. Abban az esetben, ha a fennálló rendszer jól működik, akkor a maga dolgával törődik, ha valami nem a neki tetsző módon funkcionál, akkor pedig forradalmat csinál. Hozzátette, a kormánynak nem feladata minden fiatalt a politikába csábítani, inkább a boldogulásukhoz szükséges körülményeket kell megteremteni.
A beszélgetés során szó volt arról, hogy a jelenlegi magyar pártpaletta miért nem elégíti ki a fiatalok igényeit, ezt az ellenzék rövid történetének összefoglalásával fel is vázolta publicista vendégünk.
Az előadás végén a résztvevők részéről lehetőség nyílt kérdések megfogalmazására, amely során aktuálpolitikai kérdéseket is érintettünk, mint az olimpia szervezésének tárgykörét, valamint tudomást szerezhettünk, annak idején Bayer Zsolt miért döntött a publikálás, mintsem az aktív politikai részvétel mellett.

Veilandics Franciska