FB Twitter Akadálymentes Normál oldal
Természetesen fiatal, természetesen kereszténydemokrata
2019. április 27.

Európa jövője a mi jövőnk! - IKSZ Küldöttgyűlés nyilatkozat

Mi, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség tagjai azt valljuk, hogy a fiataloknak kell alakítania, formálnia Európa jövőjét.

Rendkívüli módon felháborít és dühít minket, hogy a mi jövőnkről, olyan fontos kérdésekben, amik évtizedekre, évszázadokra meghatározzák kontinensünk életét, helyettünk, a fejünk felett, zárt ajtók mögött döntenek szűk látókörű, birodalmakat vizionáló bürokraták és kizárólag a saját érdekükre gondoló, liberális vágyálmokat kergető hivatalnokok.

A mi sorsunkról nekünk kell döntenünk. Nekünk, kereszténydemokrata fiataloknak óriási felelősségünk van abban, hogy ne engedjük, hogy elvegyék tőlünk ezt a jogot, hanem küzdjünk saját céljainkért, érdekeinkért és értékeinkért. A jelenlegi brüsszeli politikai elit szívesen megmondaná kikkel éljünk együtt, mit kellene, hogy gondoljunk. Ezzel szemben mi úgy gondoljuk, hogy senki nem tudhatja jobban, mint mi, fiatalok, hogy mi miképpen szeretnénk élni az elkövetkezendő évtizedekben.

Mi, kereszténydemokrata fiatalok világos célokat fogalmazunk meg Európa jövőjére vonatkozóan. Hiszünk abban, hogy Európa a jövőben csak úgy lehet erős, ha erős nemzetek együttműködésére épül, akik tisztelettel fordulnak egymás felé, így elutasítjuk a liberális európai birodalomról szóló lázálmokat. Elutasítjuk a nemek összemosását, a család relativizálását, a keresztény szimbólumok üldözését és az őshonos nemzeti kisebbségek jogainak szűkítését.

Szeretnénk, ha Európa visszatalálna keresztény gyökereihez és nem adná fel azokat az értékeket, amik szabaddá és naggyá tették történelme során, a keresztény kultúrát, a munka becsületét, a haza és a család szeretetét. Szeretnénk, ha a brüsszeli elit a bevándorlók helyett az európai fiatalok kihívásaival foglalkozna: vállalkozóvá válás, családalapítás, ösztöndíj-rendszerek, közösségek támogatása.

Mi, kereszténydemokrata fiatalok éppen ezért támogatjuk és mindenben segíteni fogjuk Orbán Viktor miniszterelnök 7 pontjának megvalósítását. Szerezzük vissza Európa jövőjét!