FB Twitter Akadálymentes Normál oldal
Természetesen fiatal, természetesen kereszténydemokrata
2017. március 23.

Ifjúsági szervezetek vitája

2017. január 25-én indult a XII. kerületi IKSZ és KDNP közös rendezvénysorozata, amelynek célja, hogy az év minden hónapjában előadókon keresztül próbálja közelebb hozni a politikát a fiatalokhoz.

A „Tizenkettő találkozás a X!!-ben” harmadik eseménye 2017. március 20-án „Ifjúsági szervezetek vitája” címmel lett megtartva.
A vitaesten Nacsa Lőrinc (IKSZ), Baczkó Norbert (Fidelitas), Farkas Gergely (Jobbik IT), Kelemen László (Societas) és Kanász-Nagy Máté (Lehet Más a Jövő) vettek részt. A fiatalok politikai aktivitását érintő kérdések mellett aktuálpolitikai témák is felmerültek.
Beszélgettünk arról, hogyan tudják a szervezetek megszólítani a fiatalokat, illetve hogyan lehetséges összetartani saját tagjaikat, szervezeteiket. Továbbá szó esett az anyapárttal való kapcsolatról, együttműködésről, illetve az ifjúsági szervezetek függetlenségének mértékéről.
Az aktuálpolitikai rész az ELTE-n induló gender szak felvetésével indult, amely két blokkra osztotta az előadókat. A Lehet Más a Jövő és a Societas képviselője szerint a képzés a változó társadalmi viszonyokat vizsgálja, ellenben az IKSZ, a Fidelitas és a Jobbik IT veszélyesnek tartja a kurzus indulását, ugyanis szerintük az nem a tudományosságról szól.
Második kérdés az olimpia szervezéséről szólt. A válaszban szintén megosztottak voltak a résztvevők, mint ahogy a Momentum mozgalom népszavazási kezdeményezésével kapcsolatban is.
A beszélgetés végén a közönség soraiból is volt lehetőség kérdéseket feltenni.

Veilandics Franciska