FB Twitter Akadálymentes Normál oldal
Természetesen fiatal, természetesen kereszténydemokrata
2017. május 2.

Nyílt levél Fekete-Győr Andrásnak

Kedves Fekete-Győr András!

Megdöbbenve olvastam a tegnapi tüntetésetek tudósítását, a Te beszéded összefoglalóját. Próbáltam megérteni, hogy miről is szólhat az esemény, az elhangzottak alapján azonban muszáj hozzáfűznöm pár gondolatot.

Ahol Te beszéltél és diktatúrát kiáltottál, ott beszélt Orbán Viktor is 1989-ben, a Hősök terén, csak veled ellentétben neki akkor tényleg volt vesztenivalója, hogy bezárják, kirúgják, megverik, meghurcolják. Te hazamentél és egy rozéfröccsel enyhítetted a nagy izgalmakat. Kedves András, akkoriban diktatúra és kommunizmus volt és senki nem tudta merre fordul a világ. Te Orbán Viktor és sok-sok bátor magyar ember miatt beszélhettél tegnap szabadon, tüntethettél és hazudhattál szabadon. Nekik köszönheted. Ők kiabálták a szovjet fegyverek árnyékában, hogy "Ruszkik haza!", ezért, miattuk, nektek már nem kell. Ők tették kockára egzisztenciájukat, jövőjüket, miattunk, fiatalok miatt, hogy szabadon élhessünk. A rendszerváltó generáció felvette a fonalat ott, ahol az 56-os hősök kezéből véresen kiverték.

Kedves András!

Hogyan beszélhetsz Te ország építéséről, jövőről, amikor sunyi módon megfosztottál minket egy álomtól, egy generációs élménytől, az olimpiarendezés lehetőségétől. Pont az általad is felvázolt vízióhoz segítette volna hozzá az országot, hogy szerveződve, cselekedve, dolgozva kell egy jobb, vállalkozóbb szelleműbb, modern, XXI. századi Magyarországot álmodni. A momentumi alapötlet ugyanaz az értelmetlen és káros gondolat, mint volt az olimpiánál. Egyáltalán kikre vonatkozik, hogy „Ruszkik haza”? Kikre gondolsz? A magyar vállalkozások ellen mész, akiknek fontos az ottani piac? Az itt élő és dolgozó állampolgárokra? Normálisak vagytok? Szerintünk sem helyes, hogy orosz kötődésű félkatonai szervezet gyakorlatozik Magyarországon, de erről inkább kérdezd meg Vona Gábort, ő és a Jobbik találkozgat velük.
Orbán Viktor számtalanszor, legutoljára múlt héten jelentette ki és döntéseivel újra és újra igazolja, hogy a Nyugathoz tartozunk, hogy a helyünk Európában van, az Unión belül. Mi, fiatalok pontosan ugyanezt gondoljuk, és örülünk, hogy olyan kormánya van Magyarországnak, ami így véli. Ezért nem tüntetünk például azért sem, hogy az ég legyen kék.
Elég kárt okoztatok eddig, kérlek, most már valami építő jellegű ötlettel gyertek.

Üdv:
Nacsa Lőrinc

elnök
Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség