FB Twitter Akadálymentes Normál oldal
Természetesen fiatal, természetesen kereszténydemokrata
2016. december 1.

Vona Gábornak csak a hangulatkeltés fontos a határon túli magyarság ügyében

Mi, fiatal kereszténydemokraták felháborítónak tartjuk, hogy a ma 15. alkalommal megrendezett Magyar Állandó Értekezleten Vona Gábor ismét nem jelent meg.

A FIDESZ, a KDNP, sőt még a nemzetáruló MSZP is legmagasabb, elnöki szinten képviselteti magát a stratégiailag fontos eseményen, de még az LMP nevében is a frakcióvezető Schmuck Erzsébet van jelen. A magát nemzetinek mondó szélsőjobboldali párt vezetője pedig csak egy országgyűlési képviselőt küldött el Szávay István személyben, aki még alelnök sem lehetett. Vona Gábort nem érdekli az anyaország, a Kárpát-medence és a diaszpóra magyarságának legfontosabb éves tanácskozása. Vona Gábort nem érdekli a határon túli magyarok sorsa, nem volt jelen a Parlamentben akkor sem, amikor a kormánypártok kezdeményezésére megszavazták a kettős állampolgárságot 2010-ben. Ezáltal létrejött a nemzetegyesítés, így elkezdődhetett a baloldal és Gyurcsány Ferenc nemzetárulásának felszámolása.
Vona Gábor ebben nem vett részt, ő és a Jobbik csak a hangulatkeltésben érdekelt az elszakított nemzetrészeken, érdemi megoldást nem szeretnének, ahhoz nem járulnak hozzá.
Sajnálatosnak tartjuk, hogy a nemzet ügyeit már sokadik alkalommal mellőzi a pártelnök, aki úgy látszik szívesebben jár szemöldökszedésre és tetoválószalonba, mint az Országgyűlésbe vagy a Magyar Állandó Értekezlet üléseire.

Nacsa Lőrinc

elnök