FB Twitter Akadálymentes Normál oldal
Természetesen fiatal, természetesen kereszténydemokrata
2020. július 2.

Élesszük újjá együtt a vizsolyi görögkatolikus templomot!

Megkeresés érkezett az IKSZ-hez, mivel számunkra a hagyományok, örökségünk és értékeink fontosak, ezért mi is közzé tesszük a felhívást.

Arra kérünk minden, kultúrtörténeti örökségünk iránt szeretetet, felelősséget érző embertársunkat, hogy lehetőségeihez mérten támogassa pusztulásnak indult, de még menthető, kedves, barokk, görögkatolikus templomunk felújítását. Ha valaki pénzt adományozna, azt is hálásan köszönjük, de mindenekelőtt olyan önkéntes, segíteni kész szakemberek, vállalkozások jelentkezését várjuk, akik hozzáértő módon tudják javítani a 119 éves, mindössze 7×17 méteres épület és a berendezés állapotát. Nagy szükség volna kőművesekre, ácsra, asztalosra, szakértő építészre, de településünknek korlátozottak az anyagi lehetőségei, legfeljebb néhány segédmunkást tudunk kiállítani. Javításra szorulnak a padok, az eredetileg díszes ablakok, restaurálásra várnak a mennyezeti freskók, de erős társadalmi összefogással, közös erővel, hisszük, hogy nincs előttünk akadály!

A történelem során az emberek sokszor emeltek fogadalmi épületeket, leggyakrabban templomokat, kápolnákat, köszönetképpen, amiért megmenekültek egy természeti csapástól, vagy felépültek egy komolyabb betegségből. Most is egy komoly világjárványból kezdünk éppen csak kilábalni, és nem kell gyakorló hívőnek lenni ahhoz, hogy egy jó célért összefogva, egy kultúrtörténeti emléket megmentve fejezzük ki életörömünket.

Ha bárki felajánlaná tudását, erejét, vagy hozzájárulna bármivel az Istenszülő Elszenderedése nevű templomunk felújításához, kérjük jelentkezzen a (30) 255-6225-ös telefonszámon, vagy írjon a palotas@asklepios-med.eu e-mail-címre. Pénzbeli adományaikat hálás köszönettel az erre a célra nyitott, 54600119-10009206 számlán fogadjuk.

Reményteljes köszönettel: prof. dr. Palotás András orvos/polgármester és dr. Orosz Atanáz püspök