FB Twitter Akadálymentes Normál oldal
Természetesen fiatal, természetesen kereszténydemokrata
2023. április 3.

Fiatal magyar kereszténydemokraták Tiranában

Márciusban rendezték meg az Európai Néppárthoz köthető ifjúsági szervezetekből álló European Democrat Students Téli Egyetemét Tiranában. Az IKSZ veszprémi csoportjából Szmrecsányi-Wilkinson Árpád és Porga Ábel vehetett részt a találkozón, amely kiváló lehetőség volt a kapcsolatépítésre és egymás megismerésére. Az alábbiakban Porga Ábel beszámolóját közöljük

A két napos programon ellátogattunk a montenegrói határ közelében lévő Shkoderba, ahol a város polgármestere kifejtette, milyen lehetőséget jelent az országnak és így a városnak is az Európai Uniós tagság. Kiemelte, hogy az Uniós források révén megvalósuló fejlesztések hatékonyan tudják helyben tartani a fiatalokat, akik sajnos nagy százalékban hagyják el az országot a jobb munkalehetőségek reményében.
Az Albán Demokrata Párt székházában albán fiatalokkal vehettünk részt egy beszélgetésen, ahol a párt tiranai polgármesterjelöltje beszélt a várost érintő terveiről. Célként egyértelműen egy, az unióban megszokott lehetőségeket biztosító város írt le.
A program második napján szavazat számlálóként vehettünk részt a szervezet közgyűlésen, ahol alkalmunk nyílt a teljes tagságnak bemutatni az IKSZ és a KDNP tevékenységét. A tagok döntöttek különböző személyi kérdésekről, elfogadták az éves költségvetést és módosították az alapszabályt. Az aktuális ügyek tárgyalásakor sajnálattal vettük tudomásul, hogy az orosz-ukrán háború kérdésében az azonnali tűzszünet és a fegyverszállítások megtagadásának gondolatával kisebbségben maradtunk.
A téli egyetem kiváló alkalom volt arra, hogy nemzetközi kapcsolatokat hozzunk létre, valamint, hogy megismerjünk egy olyan országot, amelynek történelmi lehetőséget jelentene az Unióba való felvétel.

Forrás: kdnp.hu